Pakoštane (http://www.pakostane.hr) je majhno dalmatinsko mesto, ki se nahaja v samem središču jadranske obale, v edinstvenem položaju med morjem in Vranskem jezerom.

 

Bližina pet narodnih parkov:

ter tri parka narave:

naredijo Pakoštane idealno destinacijo tako za miren družinski odmor kot za ljubitelje aktivnih športov.

 

Ta edinstvena naravna lepota obdaja naše mesto oddaljeno le 30 km od zgodovinskega mesta Zadar ter Šibenika z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino.

Z obalne strani je obkrožena Vranskim jezerom, ki je hkrati največje naravno jezero na Hrvaškem površine 30 km2, oddaljeno od Pakoštan samo 1 km.

Bogato je s sladkovodnimi ribami in je prava zabava za ribiče, znano pa tudi po številnimi vrstami ptic in je tako hkrati Ornitološki rezervat.

Enkraten pogled na Vransko jezero boste doživeli, če boste kolesarili po kolesarski stezi, ki obdaja jezero z dolžino okoli 43 km.

Z morske strani je Pakoštane obkroženo s 5 majhnih otokov, na nekatere od njih lahko tudi doplavate. Otok Vrgada povezan je z obalo preko lokalnega prevoza z ladjo.

 

crta

Pakoštane ima 5 urejenih peščenih in prodnatih plaž, primernih za družine z majhnimi otroki, številne športe na vodi in obali, kot tudi številne snack bare in caffe-je ter mnoge druge zanimivosti za zabavo in sprostitev.

Plaža Janice 1 se nahaja v samem središču mesta, je plaža s prodnato obalo, v morju pa je fini pesek je idealen za otroke.
Plaža Janice 2 je dolga prodnata plaža namenjena ljubiteljem aktivnega odmora z veliko športnih aktivnosti.
Plaže Pilatuša, Bužakovina in Punta  so peščene plaže delno pokrite z borovem gozdom in tako idealne za družine z majhnimi otroki.

Polno čar našega mesta boste doživeli, če se v večernih urah sprehodite po centru Pakoštan, kjer v številnih restavracijah in konobah lahko poskusite različne dobrote primorskega kraja.

Skozi vse poletje je naše mesto prizorišče različnih zabav, kulturnih dogodkov in bogatega nočnega življenja za mlade z diskoteko in cocktail-barih.